V rámci programu akce nezapomínáme ani na nejmenší návštěvníky. Děti i jejich rodiče zveme na divadelní představení Pohádky z kufru, kterou uvidí v netradičním prostředí – Bio Kotva. Pro starší děti je pak připraveno putování po městě s panem Švadlenou, během kterého se děti dozví hravou formou nové informace o městě.

Vstup pouze s platnou vstupenkou. Bezplatné vstupenky lze rezervovat na www.cbsystem.cz. Vyzvednout je lze pouze v Turistickém informačním centru na nám. Přemysla Otakara II. č. 2, České Budějovice.

1. Putování historií pro rodiny s dětmi „Slavné osobnosti a jejich domy“ – Mgr. Ladislav Švadlena

Délka 60 minut. Kapacita 35 osob. Sraz na radničním nádvoří. Začátky v 9:00 a 12:30 hod. Tužky a papír s sebou!!!

S panem Švadlenou budete putovat centrem města i jeho nejbližším okolím. Dozvíte se mnohé o některých významných osobnostech Českých Budějovic a také o domech, ve kterých žily. Během prohlídky na vás čeká také plnění zajímavých úkolů. Nezapomeňte, tužky a papír s sebou!!!

2. „Povídání o pejskovi a kočičce“ MAREDIV s.r.o. – Bio Kotva

Délka 60 minut. Kapacita 200 osob. Začátek v 10:00 hod. Sraz před Bio Kotva, Lidická 2110

Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech „Povídání o pejskovi a kočičce“ již natrvalo patří mezi klasická díla dětské literatury. Kdo by neznal příběhy o tom, jak pejsek s kočičkou pekli dort, jak drhli podlahu nebo jak kočička pejskovi zašívala kaťata dešťovkou. Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří toto dílo nesmrtelným. Do podoby hravého divadelního představení s živými herci toto literární dílo převedla Marešova divadelní společnost. Pestrá scéna, veselé kostýmy, líbivé písničky a spolupráce s dětským divákem jsou zárukou kvalitního představení.